Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Malik oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedi çıkış bapları, üretim sürecinde kazandıkları metanet ile fiillevlerini adına getirmektedir. Yangına karşı peklik özelliği ile standart baplardan ayrılmasının tarafı rabıta son radde farklı yükselmek skalasına sahiptir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, piyasa talebi ve yarışma üzere faktörlere demetlı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın daha erdemli bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede elan konuşu olabileceği konusunda hemfikirler.

 Buna yanıt, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek yahut hafiflatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine nazaran

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü bar kilit sistemidir. Bu model yardımıyla kapı yekta bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlamlanabilir.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta daha geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve hizmetı dahil yürütmek üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları hummalı insanoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı mehabetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Geniş olmalıdır: Ivedili çıkış bapları, ansızın bir araba insanoğlunun çabukca çıkış yapabilmesi sinein yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve kolaylık olması mealına hasılat.

Yangın ve evgin kondisyon anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da rapor edilen bu kol temelı modellerde olağan kapı koluna benzeşim. 

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, yangın kapısı ivedili durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması sağlamlanabilir.

Bunun dâhilin de görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına ilgilı olarak birkaç farklı muhafaza seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin yarar cevaz olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunduğu konstrüksiyonnın içerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek tahlis yolları olarak kullanmasını sağlamaktadır. 

Report this wiki page